Phantom Profits Units Plan

20:11 Nov 27, 2019
English to Dutch translations [PRO]
Bus/Financial - Law: Contract(s) / Termination Agreement
English term or phrase: Phantom Profits Units Plan
Beste collega's,

Ik ben een beëindigingsovereenkomst aan het vertalen waarin wordt gerefereerd aan een 'Phantom Profits Units Plan', en een 'Phantom Agreement' en een 'Phantom Plan'. Het lijkt te gaan om het onvoorwaardelijk worden van aandelen en/of de uitbetaling van onvoorwaardelijke aandelen. Ik gok dat het iets te maken heeft met een soort mogelijke toekomstige waarde, maar ik heb hier nog nooit van gehoord.

Als iemand me in de juiste richting zou kunnen sturen zou ik erg geholpen zijn.

Het contract is overigens gebaseerd op Engels (VK) recht, aangezien er eerder gesproken wordt over Garden Leave, maar valt in dit geval onder het recht van een ander land in de EU, mocht dat nog helpen.

Met vriendelijke groet,
Costijn
Costijn
Netherlands
Local time: 05:54

Summary of reference entries provided
Refs
Kitty Brussaard

Discussion entries: 7

  

Reference comments


48 mins
Reference: Refs

Reference information:
Lexicon Financieel Management (Berkien):

phantom stock >> schijnaandelen: recht op het rendement op een pakket aandelen dat aan topmanagement wordt toegekend (beurskoers op een later tijdstip minus koers op het moment van uitgifte)

Phantom Stock en Stock Appreciation Rights (SAR)

Bij een SAR-plan ontvangt de werknemer het recht op waardevermeerdering van aandelen, waarbij dit waarde-surplus normaal gesproken in geld wordt uitgekeerd. Een Phantom Stock plan bestaat uit het recht op het ontvangen van de tegenwaarde van aandelen. Dit plan loopt gedurende een bepaalde periode en er zijn verschillende voorwaarden aan verbonden. Ook bij dit plan wordt de afwikkeling vaak in geld gedaan.

Deze structuren zijn vaak afhankelijk van de continuïteit van het dienstverband. Zodra de werknemers uit dienst treden in de looptijd van een dergelijk plan, zouden de rechten kunnen komen te vervallen.
https://www.vanoers.nl/nieuws/beloning-in-de-vorm-van-aandel...

Wat zijn phantom-aandelenplannen en Stock Appreciation Rights (SAR's)

Wat zijn phantom-aandelenplannen en Stock Appreciation Rights (SAR's)
Wat is fantoomvoorraad?
Phantom-aandelen (ook wel "schaduwvoorraad" genoemd) vertegenwoordigen een hoeveelheid geld die onder bepaalde voorwaarden aan een werknemer verschuldigd is. Phantom-aandelenplannen lijken qua aard en doel sterk op andere soorten niet-gekwalificeerde plannen, zoals plannen voor uitgestelde vergoedingen. Beide soorten plannen zijn bedoeld om leidinggevenden van het hoogste niveau te motiveren en te behouden door op enig moment in de toekomst een uitkering in contanten te beloven, onder voorbehoud van een aanzienlijk risico van verlies in de tussentijd. Dit betekent dat de werkgever het geld onder bepaalde omstandigheden kan verliezen, bijvoorbeeld als de werkgever insolvent zou worden.

Maar terwijl traditionele uitgestelde beloningsregelingen meestal een vastgesteld contant bedrag uitkeren, bieden fantoomaandelenplannen een bonus die doorgaans gelijk is aan een specifiek aantal aandelen of percentage uitstaande aandelen in het bedrijf. Wanneer dit bedrag daadwerkelijk wordt betaald, lijken fantoomplannen weer op hun traditionele niet-gekwalificeerde neven en nichten: het bedrijf kan het bedrag dat aan het plan is gedoneerd niet aftrekken totdat de werknemer een constructieve ontvangst van het geld heeft ontvangen, op welk moment hij of zij het voordeel als gewoon inkomen.

De meeste fantoomvoorraadplannen betalen hun voordelen in contanten uit, hoewel sommige plannen een conversiefunctie hebben die in plaats daarvan aandelen uitgeeft, als de werkgever dat verkiest.
https://nl.lutums.net/what-are-phantom-stock-plans

Phantom-aandelenplannen en Stock appreciation rights (SAR's) zijn twee soorten aandelenplannen die helemaal geen aandelen gebruiken, maar werknemers belonen met een vergoeding die is gekoppeld aan de aandelenprestaties van het bedrijf.

Fantoomvoorraad

Ook wel 'schaduw'-voorraad genoemd, dit soort aandelenplan betaalt een geldbedrag aan een werknemer dat gelijk is aan een vastgesteld aantal of een fractie van de aandelen van het bedrijf maal de huidige aandelenkoers. Het bedrag van de beloning wordt meestal bijgehouden in de vorm van hypothetische eenheden (ook wel "phantom" -aandelen genoemd) die de prijs van de aandelen nabootsen. Deze plannen zijn meestal afgestemd op senior executives en belangrijke werknemers en kunnen zeer flexibel van aard zijn.
https://coin-group.com/introduction-to-phantom-stock-and-sar...

Phantom Stock / Phantom Shares
Phantom stocks kunnen beschouwd worden als een soort werknemersparticipatie. Phantom stocks, in het Nederlands ook bekend als spookaandelen, kennen aan de begunstigde werknemer een aantal financiële voordelen toe, die beschermd worden op een fictief aandeelhouderschap. Bij deze spookaandelen worden geen effectieve effecten aan de begunstigde overhandigd. Er is ook helemaal geen deelname in het kapitaal van de vennootschap zoals dit het geval is bij gewone kapitaalaandelen. Phantom stock vormen in feite een berekeningswijze om te komen tot een financieel voordeel voor de werknemer. Het financiële voordeel wordt berekend op basis van de meerwaarde op de aandelenkoers van de vennootschap of op de grootte van de uitgekeerde dividenden.
https://nl.wikipedia.org/wiki/Aandelengerelateerde_beloninge...

Phantom Stock Plan 2019
Wat is een 'fantoomvoorraadplan'
Een fantoomvoorraadplan is een personeelsbeloningsplan dat geselecteerde werknemers (senior management) veel van de voordelen biedt van aandelenbezit zonder hen daadwerkelijk aandelen van het bedrijf te bezorgen. Dit wordt soms schaduwvoorraad genoemd.

In plaats van een fysieke voorraad te krijgen, ontvangt de werknemer een beweerde voorraad. Hoewel het niet echt is, volgt het fantoom de prijsbeweging van de eigenlijke voorraad van het bedrijf en betaalt het eventuele winst uit.
https://nl.toptipfinance.com/phantom-stock-plan

Kitty Brussaard
Netherlands
Specializes in field
Native speaker of: Native in DutchDutch
PRO pts in category: 146
Login to enter a peer comment (or grade)Login or register (free and only takes a few minutes) to participate in this question.

You will also have access to many other tools and opportunities designed for those who have language-related jobs (or are passionate about them). Participation is free and the site has a strict confidentiality policy.

KudoZ™ translation help

The KudoZ network provides a framework for translators and others to assist each other with translations or explanations of terms and short phrases.


See also:

Your current localization setting

English

Select a language

Term search
  • All of ProZ.com
  • Term search
  • Jobs
  • Forums
  • Multiple search