specific legacies

12:49 Nov 26, 2018
English to Dutch translations [Non-PRO]
Law/Patents - Law (general) / law of succession
English term or phrase: specific legacies
I bequeath the following specific legacies:
(i) To my son, John Coke, any motor-car I may own at the date of my death.
(ii) To my daughter, Carolyn Coke, all my ordinary shares in the company known as Imperial Chemical Industries plc.
(iii) To my said wife all my personal chattels not hereby bequeathed for her absolute use and benefit.
TSJK
Netherlands
Local time: 11:33

Summary of reference entries provided
Refs
Kitty Brussaard

  

Reference comments


26 days
Reference: Refs

Reference information:
Deze term laat zich niet 1-op-1 vertalen zonder afbreuk te doen aan diverse relevante verschillen tussen de betrokken rechtssystemen.

4.3.5.3 Engeland

Hoewel het Angelsaksische rechtssysteem wezenlijk afwijkt van de op de ‘Civil Code’ gebaseerde continentale rechtssystemen, en om die reden al een uitgebreide introductie zou verdienen, zal ik mij desondanks beperken tot enkele in Engelse erfrecht voorkomende ‘legacies’ en ‘devises’.

A) Legacies en devises

Een in een testament opgenomen ‘legacy’ (ook wel ‘bequest’ genoemd) kan men onderscheiden in ‘specific’, ‘general’ of ‘demonstrative’. Betreft het vermaakte ‘real property’ dan spreekt men (liever) niet van een ‘legacy’ (welke betrekking heeft op ‘personal’ of ‘moveable property’) maar van een (‘specific’
of ‘general’) ‘devise’. De term ‘gift’ kan overigens betrekking hebben op zowel een ‘legacy’ als een ‘devise’. Hieronder zullen de verschillende verschijningsvormen beknopt worden beschreven. Het onderscheid tussen de verschillende vormen van ‘legacies’ en ‘devises’ is onder meer relevant voor de toepasselijkheid van de regels van het vervallen (‘ademption’) en de vermindering (‘abatement’) van de beschikkingen, zoals eveneens summier aan bod zal komen.

B) Specific legacies/ specific devises

Een ‘specific legacy’ (of ‘specific devise’, indien sprake is van ‘real property’) is een making van een afzonderlijke zaak die tot de nalatenschap van de erflater behoort en welke zaak zodanig gespecificeerd is dat deze kan worden afgezonderd van de overige door de erflater nagelaten zaken. Behoort het gelegateerde ten tijde van overlijden niet tot de boedel, dan vervalt een ‘specific legacy’ zonder dat er iets (bijvoorbeeld de verkoopwaarde) voor in de plaats komt. De begunstigde draagt in de regel de door de ‘personal representative’ (‘executor’ of ‘administrator’) gemaakte kosten voor het onderhoud en de overdracht van het gelegateerde. Bij vereffening van de boedelschulden, staan de gelegateerde goederen het laagst in rang, waarbij eerst de ‘general legacies’ worden verminderd (‘abatement’) voor het betalen van hoger gerangschikte boedelschulden en daarna de ‘specific legacies’ en de ‘demonstrative legacies’.

Men zal een ‘specific legacy’ veelal kunnen herkennen aan het gebruik van ‘my’ of een ander bezittelijk (voornaam)woord, waarmee wordt aangegeven dat de erflater een tot zijn vermogen behorende zaak vermaakt. Een making met betrekking tot ‘all my shares in Chancellors Ltd’ of ‘my 5,000 shares in Chancellors Ltd’ is dus een ‘specific legacy’. Het legaat van ‘5.000 shares in Chancellors Ltd’ levert een ‘general legacy’ (zie ook hierna) op nu er geen enkele verwijzing door de erflater wordt gemaakt naar de hem toebehorende aandelen.
https://tinyurl.com/yb34dlsh

https://legal-dictionary.thefreedictionary.com/legacy
https://www.upcounsel.com/legal-def-legacy

Kitty Brussaard
Netherlands
Specializes in field
Native speaker of: Native in DutchDutch
PRO pts in category: 199
Login to enter a peer comment (or grade)Login or register (free and only takes a few minutes) to participate in this question.

You will also have access to many other tools and opportunities designed for those who have language-related jobs (or are passionate about them). Participation is free and the site has a strict confidentiality policy.

KudoZ™ translation help

The KudoZ network provides a framework for translators and others to assist each other with translations or explanations of terms and short phrases.


See also:

Your current localization setting

English

Select a language

Term search
  • All of ProZ.com
  • Term search
  • Jobs
  • Forums
  • Multiple search