ganzer Satz

09:33 Nov 26, 2006
This question was closed without grading. Reason: Answer found elsewhere

Slovenian to German translations [PRO]
Bus/Financial - Business/Commerce (general)
Slovenian term or phrase: ganzer Satz
Vpisuje se celotna vrednost prometa s pravico do odbitka vstopnega DDV, razen izvoza blaga (št. 12), na primer: promet storitev, če so te storitve obdavčene zunaj Slovenije in se pri njih v skladu s 40. členom ZDDV sme DDV odbiti, storitve v zvezi z uvozom blaga, če je vrednost teh storitev vključena v davčno osnovo v skladu z 2. točko drugega odstavka 22. člena ZDDV, dobave blaga in opravljanje storitev, ki so oproščeni plačila DDV po 31. in 32. členu ZDDV, promet storitev po 1. in 4. a do 4. e točki prvega odstavka 27. člena ZDDV, če se opravljajo za naročnika storitve, ki ima sedež zunaj Skupnosti, ali če so te transakcije povezane z blagom, ki je namenjeno za izvoz zunaj Skupnosti, in transakcije, opravljene zunaj Skupnosti, ki dajejo davčnemu zavezancu pravico do odbitka vstopnega DDV po 1. točki tretjega odstavka 40. člena ZDDV.
dkalinic
Local time: 03:09  

Login or register (free and only takes a few minutes) to participate in this question.

You will also have access to many other tools and opportunities designed for those who have language-related jobs (or are passionate about them). Participation is free and the site has a strict confidentiality policy.

KudoZ™ translation help

The KudoZ network provides a framework for translators and others to assist each other with translations or explanations of terms and short phrases.


See also:

Your current localization setting

English

Select a language

Term search
  • All of ProZ.com
  • Term search
  • Jobs
  • Forums
  • Multiple search