ELS CONTINGUTS

11:00 May 30, 2000
Spanish to English translations [PRO]
Tech/Engineering
Spanish term or phrase: ELS CONTINGUTS
ELS CONTINGUTS
L’Agenda 21 del Bages és un pla estratègic que, en base a la diagnosi de la situació actual del medi ambient comarcal, defineix les accions de millora ambiental a realitzar per situar l’evolució futura de la comarca en la línia del desenvolupament sostenible.
L’Agenda s’estructura en 5 grans blocs, que es divideixen en 18 apartats temàtics:
I. Escenari: territori, demografia i economia i planejament
II. Gestió dels recursos naturals: recursos hidràulics, energètics, minerals, agraris, forestals i espais d’interès natural i biodiversitat
III. Activitats econòmiques: indústria i turisme
IV. Gestió de fluxes de residus: contaminació atmosfèrica i acústica, gestió dels residus sòlids i sanejament d’aigües residuals
V. Instruments: participació i difusió, educació ambiental, sistema comarcal d’informació ambiental, normativa i finançament i pla d’acció ambiental
En l’escenari, el primer dels blocs, es presenta el marc territorial, demogràfic i econòmic de la comarca, que permet interpretar globalment les relacions entre societat i medi i, per tant, s’ha de tenir molt en compte en la definició d’actuacions. També es presenta i s’analitza la situació del planejament territorial i urbanístic i es defineixen una sèrie d’objectius i actuacions per impregnar-lo de criteris ambientals.
En els blocs II, III i IV es considera la gestió i utilització dels recursos naturals que comporta i ha comportat el desenvolupament de la societat humana a la comarca, s’estudien els impactes ambientals i les oportunitats de les activitats industrials i turístiques i es revisa la gestió dels residus sòlids, líquids i gasosos. Per cada apartat temàtic (recursos energètics, activitats industrials, sanejament d’aigües residuals, etc.) es presenta la informació de base, es realitza una diagnosi de la seva situació i, a partir d’aquí, es defineixen una sèrie d’objectius de millora i actuacions per assolir-los.
En el darrer dels blocs, el V, es presenten els instruments per fer efectives les opcions definides en els blocs anteriors. Es considera el sistema de difusió i participació ciutadana en la formulació i execució de l’Agenda, així com l’oferta d’educació ambiental, proposant-se una sèrie d’actuacions concretes. En aquest bloc es defineix un sistema comarcal d’informació ambiental basat en l’establiment d’indicadors de l’estat i l’evolució del medi ambient, indicadors de gestió ambiental i indicadors d’activitats amb impacte, així com també en l’establiment d’indicadors d’autocontrol (del compliment de les actuacions i terminis de l’Agenda). Referent a la normativa i al finançament, es recullen els plans i les ordenances municipals proposades a l’Agenda i s’adjunta un pressupost indicatiu.
En el mateix bloc V, es presenta el Pla d’Acció Ambiental de l’Agenda 21 del Bages, que recull en forma de fitxes temàtiques totes les actuacions que el Consell Comarcal del Bages i el Departament de Medi Ambient pretenen portar a terme en els pròxims anys per millorar l’estat i la gestió del medi ambient del Bages, amb la necessària col·laboració d’altres ens (institucionals i no institucionals), dels agents socials i econòmics i dels ciutadans de la comarca.
En els darrers mesos un grup de tècnics del Consell Comarcal del Bages i del Departament de Medi Ambient ha estat treballant en els continguts d’aquests 5 blocs. A partir de la recopilació de la informació ambiental de la comarca i l’anàlisi d’aquesta informació s’han definit uns objectius de millora de l’estat i la gestió del medi ambient comarcal i unes actuacions per assolir-los. El resultat d’aquest treball és el Document INICIAL de l’Agenda 21 del Bages que es presenta a la web. Remarquem que es tracta d’una proposta inicial subjecte a noves aportacions i esmenes.

LA NECESSÀRIA PARTICIPACIÓ CIUTADANA
La millora del medi ambient del Bages no només depèn de les actuacions que l’administració pugui proposar i executar, sinó que està a les mans de tots els agents i ciutadans de la comarca.
L’efectivitat i la veritable força de l’Agenda resideix en l’assumpció per part de la majoria dels agents socials i econòmics de la comarca dels seus objectius i propostes d’actuació. Per això el Consell Comarcal i el Departament de Medi Ambient ha posat en aquesta web, a disposició de tothom, la Proposta Inicial d’Agenda amb una triple finalitat: la difusió dels seus continguts, la seva utilització com a instrument d’educació ambiental i l’habilitació de la participació.
A la web es presenta el Pla d’Acció Ambiental i es posen els mitjans perquè tothom qui vulgui pugui debatre les propostes inicials i pugui aportar noves opcions. A la vegada, i en forma de fitxers PDF, es posa a disposició de tothom la informació, diagnosi, objectius i opcions detallades per cadascun dels 18 apartats que configuren el Document Inicial de l’Agenda. Es convida a tothom a llegir aquests documents i a fer-nos arribar noves aportacions i esmenes. L’objectiu final és el d’elaborar entre TOTS un document consensuat i definitiu de l’Agenda 21 del Bages, que orientarà la política ambiental del segle que ve a la comarca.
francisco


Summary of answers provided
naContenidos
rsg
naLOS CONTENIDOS
Carmen Hernaiz
nacontents
Silvia Vallejo


  

Answers


4 mins
contents


Explanation:
This is Catalan. If u want the xlation into Spanish: "Contenido". If u want the English one: "Contents"

Silvia Vallejo
Spain
Local time: 21:20
Native speaker of: Native in SpanishSpanish, Native in CatalanCatalan
Login to enter a peer comment (or grade)

7 mins
LOS CONTENIDOS


Explanation:
Puedes traducirlo simplemente sin el artículo 'els'. Quedaría como título CONTENIDOS

Carmen Hernaiz
Spain
Local time: 21:20
Native speaker of: Native in SpanishSpanish
PRO pts in pair: 4
Login to enter a peer comment (or grade)

13 hrs
Contenidos


Explanation:
Este artículo no está en castellano. Es catalán y puedes traducirlo en castellano sin el artículo. Por lo tanto: Contenidos o también Contenido.En inglés, "Contents".
Raquel.

rsg
Spain
Local time: 20:20
Native speaker of: Native in CatalanCatalan, Native in SpanishSpanish
Login to enter a peer comment (or grade)Login or register (free and only takes a few minutes) to participate in this question.

You will also have access to many other tools and opportunities designed for those who have language-related jobs (or are passionate about them). Participation is free and the site has a strict confidentiality policy.

KudoZ™ translation help

The KudoZ network provides a framework for translators and others to assist each other with translations or explanations of terms and short phrases.


See also:

Your current localization setting

English

Select a language

Term search
  • All of ProZ.com
  • Term search
  • Jobs
  • Forums
  • Multiple search