Translation glossary: Medical (Alb-Eng)

Creator:
Filter
Reset
Showing entries 1-20 of 20
 
anticholinergicsantikolinergjik(ë) 
English to Albanian
difteri e gërmazit (laringut)laryngeal diphtheria (Lat. diphtheria laryngis) 
Albanian to English
ënjtje e puprrisë së nervit pamorchoked disc (Lat. oedema papillae) 
Albanian to English
fshehja e simptomaveDissimulation 
Albanian to English
hipertonia me krizaParoxysmal Hypertension 
Albanian to English
Miatoni e lindur (sëmundja Openhaim)Oppenheim's desease (Lat. myatonia congenita) 
Albanian to English
Okulist (mjek specialist për sëmundjet e syve)Ophthalmologist (Lat. ophthalmologus) 
Albanian to English
panel i komandimit të alarmitalarm console 
Albanian to English
paralizë e dyanshme e fytyrësfacial diplegia (Lat. diplegia facialis) 
Albanian to English
Pezmatim i cipës së ylbertë dhe i trupit ciliar (qerpikor)Iridocyclitis (Lat. Iridocyclitis) 
Albanian to English
pezmatimi i qeskës së lotëveDacryocystitis 
Albanian to English
riacarim i sëmundjesRecrudescence 
Albanian to English
sëmundje endemike, endemiendemic disease (Lat. endemia) 
Albanian to English
sëmundshmëria dhe vdekshmëria foshnjoreinfant illness and mortality rate 
Albanian to English
Shpim kirurgjik i zgavrës së barkutAbdominal paracentesis (Lat. paracentesis) 
Albanian to English
sikoza parazitareTrichophytic Sycosis 
Albanian to English
sinjal mbrojtës alarmiprotective alarm signal 
Albanian to English
strisho citologjike (qeliza malinje)malignant cells 
Albanian to English
zgjerim i stomakutdilatation of the stomach (Lat. dilatatio ventriculi) 
Albanian to English
zmadhim i melçisë dhe i shpretkëssplenohepatomegaly 
Albanian to English

Your current localization setting

English

Select a language

All of ProZ.com
  • All of ProZ.com
  • Term search
  • Jobs
  • Forums
  • Multiple search