Translation glossary: Medical (Eng-Alb)

Creator:
Filter
Reset
Showing entries 1-46 of 46
 
angiolith1. Gur i formuar në enët venoze; 2. depozitim gëlqeror në muret e arterieve 
English to Albanian
angiologyangiologji; shkencë që merret me studimin e enëve të gjakut dhe të enëve limfatike 
English to Albanian
angiomaangiomë, tumor i shkaktuar nga zgjerimi i enëve të gjakut (haemangioma) ose i enëve limfatike (lymphangioma) 
English to Albanian
angiomatosisgjendje formimi angiomash të shumëfishuara 
English to Albanian
Braillebraille/braj 
English to Albanian
Bringing research to lifeT'u japësh jetë kërkimeve/studimeve 
English to Albanian
cleaning enemaklizmë pastruese 
English to Albanian
corneakorne, brisë 
English to Albanian
cornealkorneal, që i përket kornesë 
English to Albanian
corneitispezmatim i kornesë 
English to Albanian
diencephalon (Lat. diencephalon)truri i ndërmjetëm 
English to Albanian
enemaklizmë 
English to Albanian
ependymaependimë, (cipë mbështjellëse e kanalit qendror të palcës kurrizore dhe e barkusheve trunore) 
English to Albanian
epicrisisepikrizë; krizë e dytë ose suplementare e sëmundjes; analizë kritike e një sëmundjeje pas përfundimit të saj 
English to Albanian
factitious illness by proxysëmundje artificiale e shkaktuar me ndërmjetësi 
English to Albanian
gastritis (Lat. gastritis)gastrit, pezmatim i stomakut 
English to Albanian
HAZMAT (Hazard Material/s)Materiale të rrezikshme 
English to Albanian
hebephrenia (Lat. hebephrenia)hebefreni (formë skizofrenie që kap moshat pas pubertit) 
English to Albanian
Herpes - Sexually Transmitted Virusherpes - sëmundje virale që transmetohet në mënyrë seksuale 
English to Albanian
ICUshërbimi i reanimacionit 
English to Albanian
immune compromisedperson me imunitet jonormal; person me imunitet në rrezik 
English to Albanian
iridectomyiridektomi, heqje kirurgjike e iridës (cipës së ylbertë) 
English to Albanian
iridectomyiridektomi, heqje kirurgjike e iridës (cipës së ylbertë) 
English to Albanian
IVPPielografia intravenoze 
English to Albanian
LBBBBllok i degës së majtë 
English to Albanian
lightning strokegoditje nga rrufeja 
English to Albanian
low salt dietdietë me pak kripë 
English to Albanian
malignant lymphogranulomatosislimfogranulomatozë malinje; sëmundje e Hoxhkinit 
English to Albanian
Munchausen Syndrome by ProxySindroma Munchausen e shkaktuar me ndërmjetësi 
English to Albanian
Nuclei of the bridgeBërthama të urës së Varolit 
English to Albanian
Nucleus of the abducens nervebërthama e nervit largues (e nervit motor të jashtëm të syrit) 
English to Albanian
occupational disease (Lat. morbus professionalis)sëmundje profesionale 
English to Albanian
occupational therapyergoterapy 
English to Albanian
opticianokulist, mjek sysh 
English to Albanian
outpatientpacient ambulator 
English to Albanian
per osnga goja, nëpërmjet gojës, per os 
English to Albanian
purgative enemaklizmë pastruese 
English to Albanian
RBBBBllok i degës së djathtë 
English to Albanian
Splenohepatomegaly (Lat. Hepatosplenomegalia)zmadhim i mëlçisë dhe i shpretkës 
English to Albanian
splenopathy (Lat. splenopathia)sëmundje shpretke 
English to Albanian
strokegoditje, paralizë 
English to Albanian
stromastromë, strukturëmbajtëse ose mbështetëse e indeve 
English to Albanian
stroma of the ovarystroma e vezores 
English to Albanian
stroma of the thyroid glandstromë e gjendrës tiroide 
English to Albanian
sugar-free dietdietë pa sheqer 
English to Albanian
vaccine strainlloj vaksine, varietet vaksine 
English to Albanian

Your current localization setting

English

Select a language

All of ProZ.com
  • All of ProZ.com
  • Term search
  • Jobs
  • Forums
  • Multiple search