Translation glossary: Engineering

Creator:
Filter
Reset
Showing entries 1-10 of 10
 
bullet noseпреден дел во форма на куршум/нос во форма на куршум 
English to Macedonian
clamping screw(прилагодлива) завртка/шраф за стегање/затегање 
English to Macedonian
drum unitбарабан 
Macedonian to English
Fan Coilвентилоконвектор/и 
English to Macedonian
flight screwсамоврезна завртка (со сврдел завршеток) 
English to Macedonian
Mill Finishфабрички обработен/изработен 
English to Macedonian
out of range temperatureтемпература надвор од опсег/дофат/(дозволена/одредена)граница 
English to Macedonian
point load strength indexиндекс на капацитет/издржливост на носечко/конструктивно оптоварување 
English to Macedonian
shore hardnessтврдост на материјалот според Шоре 
English to Macedonian
warranty provisionsодредби на/од гаранцијата/ гарантни одредби 
English to Macedonian

Your current localization setting

English

Select a language

All of ProZ.com
  • All of ProZ.com
  • Term search
  • Jobs
  • Forums
  • Multiple search