Translation glossary: Medical

Creator:
Filter
Reset
Showing entries 1-13 of 13
 
baseline visitпочетна посета (посета за утврдување на почетни параметри) 
English to Macedonian
bidirectional cathetersдвонасочни катетри 
English to Macedonian
Bolusболус 
English to Macedonian
collapseсобере/смота/затвори/смали/намали по/ во обем 
English to Macedonian
follow-up visitпосета за следење 
English to Macedonian
overlapping stentsпреклопувачки стентови 
English to Macedonian
purge flowпрочистувачки (исчистувачки) ток/ доток/проток/тек/млаз 
English to Macedonian
scan planeрамнина на скенирање/снимање 
English to Macedonian
screening visitпосета за скрининг (скрининг посета) 
English to Macedonian
self-expanding stentсамо-проширувачки стент 
English to Macedonian
XYZ C-mount couplersxyz c-mount приклучоци/адаптери 
English to Macedonian
Кинези т. инд.Kinesiotherapy indicated 
Macedonian to English
нормопонирана оскаnormopositioned axis/ in/at the normal position/ normally positioned 
Macedonian to English

Your current localization setting

English

Select a language

All of ProZ.com
  • All of ProZ.com
  • Term search
  • Jobs
  • Forums
  • Multiple search