PROZ.COM COVID-19 RESOURCE CENTER
Access Covid-19 jobs, answer relevant terminology questions, read industry news and more.
Quoting deadline expired
The quoting deadline for this job passed at Mar 31, 2020 13:00 GMT.

Felhívás külsős TR-HU kivonatoló pozíció betöltésére

Job posted at: Mar 10, 2020 13:38 GMT   (GMT: Mar 10, 2020 13:38)

Job type: Translation/editing/proofing job
Service required: Summarization, news selection (other)


Languages: Turkish to Hungarian

Job description:

1) Általános

Irodánk az állami szektor részére készít napi magyar nyelvű hírlevelet a török sajtó legfontosabb híreiből. A tartalmak online médiatartalmak. A projekthez olyan külsős magyar kivonatolót keresünk, aki felsőfokú török nyelvtudással rendelkezik török–magyar sajtókivonatoláshoz.

2) A figyelés célja

A figyelés célja az, hogy figyelemmel kísérjük a török sajtóban az ügyfélnek fontos híreket, az olvasó naprakésszé váljon a török politika főbb kérdéseit illetően.

3) Munkarend

A feladatot munkanapokon reggel 7:30-ig kell teljesíteni az elmúlt 24 óra legfontosabb híreiből. A feladat két részre oszlik: hírválogatás és kivonatolás, mindkettőért külön díjazás jár. A feladatot este, illetve kora reggel célszerű elvégezni, hogy a teljes 24 órás hírtermésből történjen a válogatás.


4) Sajtókivonatolás

A hírkivonatok 800 karakter (szóközzel) hosszú szövegek, azaz körülbelül 5-6 mondatos, a lényeget tartalmazó írások. A hírkivonatokat a PressMonitor online médiafigyelő eszközben kell elkészíteni, amelyhez részletes útmutatót a sikeres próbafeladatot követően küldünk.

5) Díjazás

Az elkészült és a fenti irányelveknek, valamint a nyelvtani-stilisztikai alapelveknek megfelelő kivonatokat 700 Ft-os darabáron számoljuk el, a hírválogatásért napi 1400 Ft-os díjazás jár. A havi teljes díjösszeg így a hírválogatási napok száma (praktikusan a munkanapok száma) és a feltöltött kivonatok száma alapján kerül kiszámításra.

6) Minőségellenőrzés

Az elkészült sajtókivonatokat a projektmenedzserek minden nap ellenőrzik és jóváhagyják. A minőségi problémák miatt el nem fogadott kivonatokért nem jár díjazás. Gépi fordító program (pl. Google Fordító) csak segítségként használható: ahol alapos a gyanú, hogy a kivonatoló a gépileg lefordított szöveget másolja át a kivonatba, az a munkakapcsolat azonnali megszakítását vonja maga után.
Poster country: Hungary

Service provider targeting (specified by job poster):
Membership: Non-members may quote after 12 hours
Subject field: Media / Multimedia
Quoting deadline: Mar 31, 2020 13:00 GMT
Delivery deadline: Apr 24, 2020 22:00 GMT
About the outsourcer:
This job was posted by a ProZ.com Business member with a Blue Board record with a "likelihood of working again" average rating of 5 out of 5

Note: You cannot quote because the quoting deadline has passed.
Translation industry jobs
Jobs posted by outsourcers seeking quotes from language professionals.Try jobs for mobile
Browse jobs and manage your quotes anytime, anywhere (member-only).


You may be interested in this ProZ.com Wiki article on risk management for translators and interpreters.

The Blue Board is a searchable database of language job outsourcers with feedback from service providers, and an important risk management tool. ProZ.com members have full access to the Blue Board.

Does this job require a CAT Tool or additional skills? Join your colleagues in purchasing software at the lowest price on the planet via ProZ.com Translator Group Buy, or improve your skills by taking one of the 100's of ProZ.com translator training courses.
CafeTran Espresso
Translate faster & easier, using a sophisticated CAT tool built by a translator / developer. Accept jobs from clients who use SDL Trados, MemoQ, Wordfast & major CAT tools. Download and start using CafeTran Espresso -- for free
SDL Trados Studio 2019 Freelance
SDL Trados Studio 2019 has evolved to bring translators a brand new experience. Designed with user experience at its core, Studio 2019 transforms how new users get up and running, helps experienced users make the most of the powerful features.

Your current localization setting

English

Select a language

Jobs
  • All of ProZ.com
  • Term search
  • Jobs
  • Forums
  • Multiple search