vidējā cena par vārdu Thread poster: vitamine
|
Sveiki. Esmu angļu filologs ar maģistra grādu, bet ar salīdzinoši nelielu pieredzi tulkošanā. Tagad gribu sākt rosīties ārštata tulku lauciņā, bet man nav ne jausmas, cik vidēji jāprasa par vārdu rakstītā tulkojumā un par korektūru. Tāpat, protams, man nav pieredzes darbā ne ar Trados ne citām tulkošanas programmām, jo līdz šim savus nedaudzos tulkojumus veicu bez tām.
Varbūt varat man palīdzēt. Kā lai uzsāku? Vai katrs tulks pats sev iegādājas kādu no ... See more Sveiki. Esmu angļu filologs ar maģistra grādu, bet ar salīdzinoši nelielu pieredzi tulkošanā. Tagad gribu sākt rosīties ārštata tulku lauciņā, bet man nav ne jausmas, cik vidēji jāprasa par vārdu rakstītā tulkojumā un par korektūru. Tāpat, protams, man nav pieredzes darbā ne ar Trados ne citām tulkošanas programmām, jo līdz šim savus nedaudzos tulkojumus veicu bez tām.
Varbūt varat man palīdzēt. Kā lai uzsāku? Vai katrs tulks pats sev iegādājas kādu no programmām, vai arī ir kādas firmas, kuras ar to nodrošina? ▲ Collapse | | | Nezinu kaa tur ar tiem vaardiem... | Dec 11, 2008 |
Pats parasti maxsaaju 3.- LVL par A4 Lapu, ja paskataas piedaavaajumus ss.lv, tad piedaavaataas cenas ir stipri zemaakas:) | | | NilsB Latvia Local time: 00:30 English to Latvian + ... Atkarībā no pieredzes un iemaņām... | Dec 12, 2008 |
Sveiki!
Negribētu piekrist Ventam, šāda cena par kvalitatīvu tulkojumu 21. gadsimtā vis nav bijusi, šeit varētu būt runa par cita veida rakstu darbiem, ar ko nodarbojas t.s. "referenti-tulki", turklāt tulkošanā A4 lapās neko nemēra.
Labi Latvijas biroji par tulkojuma lapu (250 vārdiem vai 1800 rakstzīmēm ar atstarpēm) piedāvā ap 6 Ls. Strādājot ar Rietumeiropas un ASV birojiem, cenas ir pavisam citas... See more Sveiki!
Negribētu piekrist Ventam, šāda cena par kvalitatīvu tulkojumu 21. gadsimtā vis nav bijusi, šeit varētu būt runa par cita veida rakstu darbiem, ar ko nodarbojas t.s. "referenti-tulki", turklāt tulkošanā A4 lapās neko nemēra.
Labi Latvijas biroji par tulkojuma lapu (250 vārdiem vai 1800 rakstzīmēm ar atstarpēm) piedāvā ap 6 Ls. Strādājot ar Rietumeiropas un ASV birojiem, cenas ir pavisam citas, par tām kolēģi jau ir sprieduši: http://lav.proz.com/forum/latvian/66516-aģentūras_cenas-page4.html
Manuprāt, uz padsmit eirocentiem gan nevajadzētu orientēties, tās ir biroju cenas par rediģētu (dažkārt pat divreiz) tulkojumu, un ārštata tulkotājiem parasti netiek piedāvātas.
SDL Trados ir jāpērk pašam, ar pārējo parasti nodrošina klienti. Trados parasti uzskata par standarta programmatūru, kurai jābūt ikvienam tulkam, pārējie rīki ir tulkošanas biroju untumi un politika.
Es ieteiktu vispirms pāris gadus pastrādāt kādā Latvijas birojā, kur kolēģi var iemācīt strādāt ar tulkošanas rīkiem (to ir visai daudz, un daži ir nejēdzīgi sarežģīti) un pakoriģēt valodas kļūdas (ja ir tāda vajadzība). Pēc tam jau var sākt darboties individuāli un skatīties uz ārvalstu birojiem. ▲ Collapse | | | There is no moderator assigned specifically to this forum. To report site rules violations or get help, please contact site staff » vidējā cena par vārdu Protemos translation business management system | Create your account in minutes, and start working! 3-month trial for agencies, and free for freelancers!
The system lets you keep client/vendor database, with contacts and rates, manage projects and assign jobs to vendors, issue invoices, track payments, store and manage project files, generate business reports on turnover profit per client/manager etc.
More info » |
| TM-Town | Manage your TMs and Terms ... and boost your translation business
Are you ready for something fresh in the industry? TM-Town is a unique new site for you -- the freelance translator -- to store, manage and share translation memories (TMs) and glossaries...and potentially meet new clients on the basis of your prior work.
More info » |
|
| | | | X Sign in to your ProZ.com account... | | | | | |