Număr de pagini:   < [1 2]
KudoZ dömping
Inițiatorul discuției: Csaba Ban
Ivan Frankovics
Ivan Frankovics  Identity Verified
Ungaria
Local time: 12:41
din engleză în maghiară
+ ...
Cink Oct 4, 2002

Hello,

Én a magam részéről megengedettnek, sőt (mivel Aug vege ota nem volt erdemi hozzaszolas) kivanatosnak tartom a cinkelos-beszolos hozzaszolasokat, felpezsditendo a forumot.

En volt hogy naponta tobbszor megneztem a forumot, es mindig azt lattam, hogy: utolso hozzaszolo Bence Agi Aug 27. Szerintem annal ez jobb, megha neha kicsit \"cinkeljuk\" is egymast.

Udv,

Ivan

Kisspeter
Kisspeter
din engleză în maghiară
Jogos Oct 4, 2002

Egyetértek Iván! Nem értem, minek kell egyáltalán foglalkozni azzal, ha valaki több kérdést tesz föl? A hölgy hozzászólók stílusa egy kicsit a könyvelőmére emlékeztet, amikor Démoklész kardját emlegeti (remélem, ez még nem minősül rasszista hozzászólásnak). Lányok - relax!

Andras Szivak
Andras Szivak
din engleză în maghiară
+ ...
A passzivitásról Oct 4, 2002

Én azért nem szóltam hozzá azóta, mert az a benyomásom támadt, hogy az én üzeneteimet ti nem látjátok, ui. senki nem reagált az írásaimra. Az én gépemen megjelent a hozzászólásom, azonban az utánam következő mindig az előttem lévő üzenetére válaszolt. Ezek uton feladtam, mert magamban nincs kedvem levelezni. Ami a dömpinget illeti, irigylem azt, aki ilyesmiből ügyet csinál, mert azt jelenti, hogy kevés dolga van.

Palko Agi
Palko Agi  Identity Verified
din engleză în maghiară
+ ...
magyarul tudni Oct 4, 2002

Nekem nagyon is sok a munkám, mégis jólesik néha benézni ide, olvasgatni...

Először is szeretném mindenkinek megköszönni a segítséget. Mostanában én is sokat kérdeztem, ritkán jutok Nethez, és nehezebben tudok utánanézni dolgoknak. Mindenki nagyon rendes volt velem! Köszi.

A thread témájához visszatérve: én sokáig tanítottam magyart külföldieknek, és valóban azt tapasztalom,
... See more
Nekem nagyon is sok a munkám, mégis jólesik néha benézni ide, olvasgatni...

Először is szeretném mindenkinek megköszönni a segítséget. Mostanában én is sokat kérdeztem, ritkán jutok Nethez, és nehezebben tudok utánanézni dolgoknak. Mindenki nagyon rendes volt velem! Köszi.

A thread témájához visszatérve: én sokáig tanítottam magyart külföldieknek, és valóban azt tapasztalom, hogy egy bizonyos szint után sokan azt hiszik, na, kész, tudnak magyarul. Nem realizálódik bennük, hogy van még egy-két-három szint, amit be kell venniük... Én ilyenkor szoktam olyan szöveget adni nekik, amitől rettenetesen megijednek. És azok a szövegek még mindig gyerekjátékok a KudoZ kérdésekben idézett szöveghez képest...

Szerintem is jó dolog, ha segítünk azon, aki rászorul. Csak néha attól félek, nehogy egy-egy véletlen látogató néhány ilyen ProZ-tag alapján ítéljen meg mindannyiunkat.

Mindenkinek jó munkát, és azért írjatok néha. Nem kell megvárni, míg Iván kitalál valami polgárpukkasztót, hogy beinduljon a társalgás )
Collapse

Csaba Ban
Csaba Ban  Identity Verified
Ungaria
Membru (2002)
din engleză în maghiară
+ ...
INIŢIATORUL SUBIECTULUI
többféle Oct 4, 2002

Nem azért tettem szóvá a pár nappal ezelőtti Kudoz-dömpinget, hogy bojkottáljuk a válaszadást: teljesen egyetértek Évával, vagyis tök mindegy, hogy az egyes emberek pontjai honnan jönnek össze. Konkrétan az bosszantott - kb. a 15. kérdés után - hogy hogyan vállalhat valaki egy adott nyelvpárban munkát, ha ilyen alapvető megértési problémái vannak.

Andrásnak: igen, az utóbbi hetekben eléggé kevés fordítási munkám van, viszont végre van időm más proj
... See more
Nem azért tettem szóvá a pár nappal ezelőtti Kudoz-dömpinget, hogy bojkottáljuk a válaszadást: teljesen egyetértek Évával, vagyis tök mindegy, hogy az egyes emberek pontjai honnan jönnek össze. Konkrétan az bosszantott - kb. a 15. kérdés után - hogy hogyan vállalhat valaki egy adott nyelvpárban munkát, ha ilyen alapvető megértési problémái vannak.

Andrásnak: igen, az utóbbi hetekben eléggé kevés fordítási munkám van, viszont végre van időm más projektjeimre

Collapse

Eva Blanar
Eva Blanar  Identity Verified
Ungaria
din engleză în maghiară
+ ...
Kisspéternek Oct 4, 2002

Damoklész

Kisspeter
Kisspeter
din engleză în maghiară
Évának Oct 5, 2002

Bocsika, most nagyon szíven ütöttél volna, ha billentyűzetemen az \"a\" betű nem az \"é\" mellett volna és ez nem elütés lenne. Különben pedig az érthetőséget nem zavarta, úgy hogy nem tök mindegy - relax, Éva!

Ildiko Santana
Ildiko Santana  Identity Verified
Statele Unite
Local time: 03:41
Membru (2002)
din maghiară în engleză
+ ...

Moderator al acestui forum
A magyar fordítói közösségünkben is van ilyen Oct 5, 2002

Quote:

On 2002-10-02 19:39, Ban Csaba wrote:

A hölgy válaszleveléből nem igazán derült ki, hogy miért is mer magyarból fordítani, ha ennyire nem ismeri a nyelvet. Egyébként a profiljából kiderül, hogy vagy tíz különböző nyelvből vállal fordítást... nem is tudom...

Sajnos pénzért sokan bármire képesek.

Ildiko Santana
Ildiko Santana  Identity Verified
Statele Unite
Local time: 03:41
Membru (2002)
din maghiară în engleză
+ ...

Moderator al acestui forum
sötétség délben Oct 5, 2002

Quote:

On 2002-10-04 08:40, Kisspeter wrote:

A hölgy hozzászólók stílusa egy kicsit a könyvelőmére emlékeztet, amikor Démoklész kardját emlegeti

1. Damoklész

2. Előítélet, negatív megkülönböztetés, anonim böffenetek - még mindig.

Bárcsak találnál értelmesebb / hasznosabb elfoglaltságot! (Vigyázz, az nehogy a fordítás legyen!)

Endre Both
Endre Both  Identity Verified
Germania
din engleză în germană
Új billentyuzet Oct 9, 2002

Igazad van, Péter, én is unom már a szokványos magyar billentyuzetet, jó lenne váltani. Melyik is az, amelyiken az \"a\" az \"é\" mellett van?

A barátnom most figyelmeztet: a magyar billentyuzeten mind az \"a\", mind az \"é\" a kisujj fennhatósága alá tartozik, talán ez volt a probléma...

Na, most én is elárultam, hogy nem vagyok tele munkával ... See more
Igazad van, Péter, én is unom már a szokványos magyar billentyuzetet, jó lenne váltani. Melyik is az, amelyiken az \"a\" az \"é\" mellett van?

A barátnom most figyelmeztet: a magyar billentyuzeten mind az \"a\", mind az \"é\" a kisujj fennhatósága alá tartozik, talán ez volt a probléma...

Na, most én is elárultam, hogy nem vagyok tele munkával .

Quote:

On 2002-10-05 07:27, Kisspeter wrote:

...most nagyon szíven ütöttél volna, ha billentyűzetemen az \"a\" betű nem az \"é\" mellett volna...
Collapse

Eva Blanar
Eva Blanar  Identity Verified
Ungaria
din engleză în maghiară
+ ...
Fiúk: relax! Oct 9, 2002

Én nem igazán értem, de azért van pár jó szöveg:

http://www.centurionndt.com/glossary.htm

Csaba Ban
Csaba Ban  Identity Verified
Ungaria
Membru (2002)
din engleză în maghiară
+ ...
INIŢIATORUL SUBIECTULUI
lüktető mazsola Oct 10, 2002

Nagyon szuper! Igazándiból villamossági karos műegyetemistának kell lennie az embernek, hogy igazán élvezze. Kedvencem rögtön az elején a \"lüktető mazsola\" volt.

Endre Both
Endre Both  Identity Verified
Germania
din engleză în germană
:-) Oct 10, 2002

Én egy watthour meter-t szeretnék karácsonyra...

Attila Piróth
Attila Piróth  Identity Verified
Franţa
Utilizator
din engleză în maghiară
+ ...
The sex life of an electron Oct 10, 2002

Éva linkjének (link?) szóvicceihez hasonlók bukkannak fel az alábbi lapon is. Jó szórakozást! (A nem angolos kollégáktól elnézést kérek.)

http://showcase.netins.net/web/mpeabody/electron.htm

Număr de pagini:   < [1 2]

To report site rules violations or get help, contact a site moderator:

Moderatorii acestui forum
Ildiko Santana[Call to this topic]

You can also contact site staff by submitting a support request »

KudoZ dömping

LinguaCore
AI Translation at Your Fingertips

The underlying LLM technology of LinguaCore offers AI translations of unprecedented quality. Quick and simple. Add a human linguistic review at the end for expert-level quality at a fraction of the cost and time.

More info »
Protemos translation business management system
Create your account in minutes, and start working! 3-month trial for agencies, and free for freelancers!

The system lets you keep client/vendor database, with contacts and rates, manage projects and assign jobs to vendors, issue invoices, track payments, store and manage project files, generate business reports on turnover profit per client/manager etc.

More info »