O co chodzi z tymi rezygnacjami moderatorów? Thread poster: Andrzej Lejman
|
Widzę masowe rezygnacje, w tym takich ikon tego portalu, jak Ralf Lemster.
Coś tam mi mignęło o zmianie roli, uprawnień itp., ale czy ktoś mógłby napisać, o co tu naprawdę chodzi?
I kto przejmie ich rolę? Pracownicy? Ale tam przecież nie ma wszystkojęzycznych?
Pozdrawiam
A. | | | Redukcja etatów? | Mar 15, 2009 |
Kryzys już nawet i proza dotknął? | | | Andrzej Lejman Poland Local time: 06:28 German to Polish + ... TOPIC STARTER Przecież moderatorzy nie byli pracownikami, | Mar 16, 2009 |
a wręcz przeciwnie, w ostatnich miesiącach co jakiś czas przedstawiano nowych członków zespołu proz w różnych częściach świata.
A. | | | Zmiany organizacyjne | Mar 16, 2009 |
Moderatorzy mieli do tej pory prawo głosu, więc mogli niektóre zmiany blokować. Widocznie nie podoba się to kierownictwu, które od pewnego czasu wprowadza kontrowersyjne zmiany: np. reklamy agencji towarzyskich. Takie reklamy były ostatnio wyświetlane na stronie z wątkiem o otwarciu biura Proza na Ukrainie (pisał o tym Kevin Lossner w swoim blogu).
T.
[Edited at 2009-03-16 08:16 GMT] | |
|
|
Andrzej Lejman Poland Local time: 06:28 German to Polish + ... TOPIC STARTER A, to może częsciowo wyjaśnia, | Mar 16, 2009 |
Tomasz Sieniuć wrote:
Moderatorzy mieli do tej pory prawo głosu, więc mogli niektóre zmiany blokować. Widocznie nie podoba się to kierownictwu, które od pewnego czasu wprowadza kontrowersyjne zmiany: np. reklamy agencji towarzyskich. Takie reklamy wyświetlały się ostatnio na stronie z wątkiem o otwarciu biura Proza na Ukrainie (pisał o tym Kevin Lossner w swoim blogu).
T.
dlaczego nie jestem na bieżąco. U mnie żadne reklamy nie mają prawa się wyświetlać
Swoją drogą, ciekawy pomysł na źródło przychodów reklamowych... Taki bardzo "wschodni". Dodać kupon rabatowy na kontrole drogowe i 50 nabojów gratis przy zakupie wiaderka amunicji i mamy pełen klimat
A. | | |
Andrzej Lejman wrote:
U mnie żadne reklamy nie mają prawa się wyświetlać
U mnie też nie ma. Trzeba się chyba wylogować i przeglądać Proza anonimowo. Ty takich reklam nie zobaczysz, ale Twój potencjalny klient na pewno zwróci na nie uwagę.
T. | | | M.A.B. Poland Local time: 06:28 English to Polish + ... U mnie też nie ma... | Mar 16, 2009 |
Tomasz Sieniuć wrote:
Andrzej Lejman wrote:
U mnie żadne reklamy nie mają prawa się wyświetlać
U mnie też nie ma. Trzeba się chyba wylogować i przeglądać Proza anonimowo. Ty takich reklam nie zobaczysz, ale Twój potencjalny klient na pewno zwróci na nie uwagę.
T.
...bo mam Adblocka. To jest naprawdę proste...
MB | | | Andrzej Lejman Poland Local time: 06:28 German to Polish + ... TOPIC STARTER I NoScripta... | Mar 16, 2009 |
Maciej B. wrote:
...bo mam Adblocka. To jest naprawdę proste...
MB
A. | |
|
|
Nie chodzi o nas | Mar 16, 2009 |
Ja też tych reklam nie widzę, ale chodzi o czymś innym. Jest to profesjonalne, że potencjalni klienci nas skojarzą z tymi ułsugami? Do jakiego stopnia zostaje Proz komercjalny? Do jakiego stopnia tego zaakceptujemy? Dlaczego taka masowa rezygnacja moderatorów? Czy nasza różnorodna wspólnota daje sobie radę bez ich cennych moderatorkisch ułsug? Itd.
Pozdrawiam i do zobaczenia we Wrocławiu
Paola | | | To tylko test pojemności określenia... | Mar 16, 2009 |
Tomasz Sieniuć wrote:
Moderatorzy mieli do tej pory prawo głosu, więc mogli niektóre zmiany blokować. Widocznie nie podoba się to kierownictwu, które od pewnego czasu wprowadza kontrowersyjne zmiany: np. reklamy agencji towarzyskich. Takie reklamy były ostatnio wyświetlane na stronie z wątkiem o otwarciu biura Proza na Ukrainie (pisał o tym Kevin Lossner w swoim blogu).
T.
[Edited at 2009-03-16 08:16 GMT]
...usługi językowe;-) | | |
Oczywiście zgaduję, bo nie widziałem tych reklam, ale idę o zakład, że chodzi o zwykle okienka Google AdSense, na których treść ProZ nie ma praktycznie żadnego wpływu - ktoś po prostu zapomniał ustawić filtru "rodzicielskiego" i stąd słowa kluczowe z tekstu typu agencja, usługi zostały przypisane do dużo popularniejszej od tłumaczeń kategorii.
Nie podejrzewam raczej Argentyny o tworzenie relacji biznesowych z jakąkolwiek ukraińską burdelmamą... See more Oczywiście zgaduję, bo nie widziałem tych reklam, ale idę o zakład, że chodzi o zwykle okienka Google AdSense, na których treść ProZ nie ma praktycznie żadnego wpływu - ktoś po prostu zapomniał ustawić filtru "rodzicielskiego" i stąd słowa kluczowe z tekstu typu agencja, usługi zostały przypisane do dużo popularniejszej od tłumaczeń kategorii.
Nie podejrzewam raczej Argentyny o tworzenie relacji biznesowych z jakąkolwiek ukraińską burdelmamą ▲ Collapse | | | Wolę bez reklam | Mar 16, 2009 |
Agenor Hofmann-Delbor wrote:
Oczywiście zgaduję, bo nie widziałem tych reklam, ale idę o zakład, że chodzi o zwykle okienka Google AdSense, na których treść ProZ nie ma praktycznie żadnego wpływu - ktoś po prostu zapomniał ustawić filtru "rodzicielskiego" i stąd słowa kluczowe z tekstu typu agencja, usługi zostały przypisane do dużo popularniejszej od tłumaczeń kategorii.
Nie podejrzewam raczej Argentyny o tworzenie relacji biznesowych z jakąkolwiek ukraińską burdelmamą
Zgoda, problem w tym, że jest to (był?) poważny portal, który odwiedzają nie tylko tłumacze, lecz także klienci. Wiele osób podpisuje się tutaj imieniem i nazwiskiem, płaci całkiem spory abonament i ma prawo żądać poważnego traktowania.
T. | |
|
|
Reklamy, reklamy | Mar 16, 2009 |
Z abonamentów portal się nie utrzyma. Nie ma szans - wystarczy z grubsza obliczyć koszt utrzymania sporego klastra serwerowego, kilkunastu(?) pracowników etc. To są już sześciocyfrowe kwoty i to raczej nie z jedynką z przodu
Zgoda całkowita, że AdSense to dość "dyskusyjna" sprawa na poważnym portalu, ale z tego co wiem są widoczne tylko dla niezalogowanych użytkowników. Można zresztą włączyć filtrowanie... See more Z abonamentów portal się nie utrzyma. Nie ma szans - wystarczy z grubsza obliczyć koszt utrzymania sporego klastra serwerowego, kilkunastu(?) pracowników etc. To są już sześciocyfrowe kwoty i to raczej nie z jedynką z przodu
Zgoda całkowita, że AdSense to dość "dyskusyjna" sprawa na poważnym portalu, ale z tego co wiem są widoczne tylko dla niezalogowanych użytkowników. Można zresztą włączyć filtrowanie, wtedy ryzyko wpadki maleje. Tylko ktoś to musi zrobić - w miarę rozrostu struktur procesy decyzyjne są coraz bardziej wydłużone, często też idą w bardzo dziwnym kierunku. Taki to już korporacyjny life. ▲ Collapse | | | |
Polecam również dyskusję na ten temat na forum niemieckim. | | | To report site rules violations or get help, contact a site moderator: You can also contact site staff by submitting a support request » O co chodzi z tymi rezygnacjami moderatorów? Protemos translation business management system | Create your account in minutes, and start working! 3-month trial for agencies, and free for freelancers!
The system lets you keep client/vendor database, with contacts and rates, manage projects and assign jobs to vendors, issue invoices, track payments, store and manage project files, generate business reports on turnover profit per client/manager etc.
More info » |
| Trados Business Manager Lite | Create customer quotes and invoices from within Trados Studio
Trados Business Manager Lite helps to simplify and speed up some of the daily tasks, such as invoicing and reporting, associated with running your freelance translation business.
More info » |
|
| | | | X Sign in to your ProZ.com account... | | | | | |